Archief Goudswaardse Boys Zaterdag 1 Wedstrijdverslagen 2019/2020

Pernis 1 – Goudsw. Boys 1 (2-1)
28 september 2019

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de met een week vertraagde seizoensouverture winnend af te sluiten.

Na een wisselvallige voorbereiding, waaronder een teleurstellend bekeravontuur, werd in Pernis nipt met 2-1 verloren. Aanvankelijk dicteerden de bezoekers de wedstrijd en kregen via Joeri Heistek en Thomas van Peperstraten enkele uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Na een kwartier moest Pernis-verdediger Brett den Uijl zijn keeper op de doellijn assisteren na een kopbal van Floris van der Weijden. Geleidelijk aan nam de jonge thuisploeg het initiatief over en kwam na een klein half uur ietwat gelukkig, maar niet onterecht, op voorsprong via Mikey Witte: 1-0. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Boys weer wat meer in de wedstrijd en was Patrick van Duijl dicht bij de gelijkmaker.

Kort na rust verdubbelde Pernis bijna de voorsprong, maar de kopbal van Mikey Witte verdween via de vingertoppen van doelman Bryan Huijzers over het Goudswaardse doel. Aan de overzijde ging het even later anders: via het hoofd van verdediger Rick Kleinjan belandde de bal in het eigen Pernis-doel: 1-1. De partij ging hierna gelijk op met kansen over en weer. Tien minuten voor tijd kwam Pernis vrij gelukkig op voorsprong toen een door Bart van der Steen genomen hoekschop, gedragen door de verraderlijke wind, ineens in het Goudswaardse doel waaide: 2-1. Het slotoffensief van de Goudswaarders leverde nog twee enorme kansen op, maar Benjamin Eenkhoorn raakte de paal en Wouter Bijl stuitte van dichtbij op keeper Justin Schipper. In blessuretijd liep Darwyn Pennock tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de Boys de wedstrijd met tien man moesten eindigen. Zo ging de winst deze middag naar de gelukkigste ploeg en dat was Pernis.
Sander Schilperoort

Goudsw. Boys 1 – v.v. Hekelingen 1 (2-2)
5 oktober 2019

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys pas in een bizarre slotfase, met de 90 minuten reeds op de klok, gelukt om een 0-2 achterstand

met een tweetal fraaie treffers om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Gedurende de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij. Een kopbal van Floris van der Weijden miste na zeven minuten op een haar na het Hekelinger doel. De formatie van trainer Leo Tol bleef dreigend maar wist dat niet in de score tot uitdrukking te brengen. Het eerste serieuze gevaar van de bezoekers van de overkant van het Spui werd in de 26ste minuut gesticht door Marius Schreuders met een welgemikte vrije trap tegen de Goudswaardse lat. Aan de overzijde was Vrouwe Fortuna de Boys – en met name Robin Verhoeven – vooralsnog niet goed gezind, want eerst werd zijn inzet door Hekelingen-verdediger Menno Jansen van de doellijn gewerkt en even later trof een schot van zijn voet de paal. Met nog vijf minuten tot de rust kwam Hekelingen op voorsprong. Doelman Bryan Huijzers keerde in eerste instantie de inzet van Nick Bakker, maar was kansloos op diens rebound: 0-1.

Na de thee was de thuisclub geen schim meer van de goed spelende ploeg in de eerste 45 minuten. Hekelingen draaide de duimschroeven aan, maar moest na 56 minuten toezien hoe Robin Verhoeven aan de overkant zijn poging na een fraai lobje op de lat uiteen zag spatten. Praktisch in dezelfde minuut stelden de bezoekers orde op zaken toen Sajo Sabic de score naar 0-2 tilde. Nick Boer en Tim van Scholl kregen uitstekende mogelijkheden om de Goudswaarders definitief de nekslag toe te dienen , maar stuitten op doelman Bryan Huijzers. Tot in de 90ste minuut de Boys uit het niets via een rake vrije trap van Bart Dam de achterstand tot 1-2 reduceerden gaf niemand nog een cent voor ook maar één puntje. Even later – keeper Bryan Huijzers ging als mogelijk breekijzer mee naar voren – was de sensatie compleet toen een hoekschop van invaller Wouter Bijl door Stephan Roos met het hoofd werd verlengd en door Benjamin Eenkhoorn achter Hekelingen-doelman Jordi Dijkshoorn werd gekopt: 2-2.

Zinkw. Boys 1 – Goudsw. Boys 1 (3-0)
12 oktober 2019

Afgelopen zaterdag incasseerde Goudswaardse Boys in Oud-Beijerland tegen streekgenoot Zinkwegse Boys een even terechte als pijnlijke 3-0 nederlaag.

Op een kletsnatte grasmat deelde de thuisclub de spreekwoordelijke lakens uit. Met name John Ackon bezorgde de Goudswaardse defensie handenvol werk. Zijn voorbereidend werk werd door ploeggenoten Mevlut Isik, Rick Kakiailatu en Kevin Brasser echter niet op waarde geschat, zodat de bezoekers na 45 minuten de kleedkamer zonder kleerscheuren konden opzoeken.

Na de thee tapten de Boys uit Goudswaard aanvankelijk uit een ander vaatje. Al direct verdween een volley van Thomas Keijzer na een hoekschop van Patrick van Duijl rakelings naast het Zinkweg-doel en twee minuten later onderging een kopbal van Benjamin Eenkhoorn hetzelfde lot. In de 54ste minuut namen de gastheren de leiding toen een soepele aanval door Kevin Brasser werd afgerond: 1-0. Doelman Bryan Huijzers hield de thuisclub van een grotere voorsprong af door tot tweemaal toe John Ackon succesvol af te stoppen. Halverwege de tweede helft waren de Goudswaarders dicht bij de gelijkmaker toen invaller Ezra Scheggetman na een fraaie individuele actie de kruising trof. Kort daarop zag Zinkweg-doelman Melvin Nagy een inzet van Robin Verhoeven naast zijn domein verdwijnen. Na een klein half uur werd de wedstrijd beslist toen Rahman Al Turky de 2-0 binnenkopte. De bezoekers begonnen nog wel een slotoffensief, maar moesten in de extra tijd een derde tegentreffer incasseren. De doorgebroken John Ackon werd door Darwyn Pennock onreglementair afgestopt en de toegekende strafschop werd vervolgens door Kevin Brasser benut: 3-0.

Goudsw. Boys 1 – ZBVH 1 (0-0)
19 oktober 2019

Afgelopen zaterdag bewees Goudswaardse Boys dat de herfstdip nog niet achter de rug is.

In de eerste tien minuten konden de Boys in deze burenclash nog aardig meekomen, maar na de gemiste penalty van ZBVH waren de bezoekers heer en meester. Een voorzet van Stan van de Zande werd door Goudswaardse Boys-verdediger Bart Dam ongelukkig met de hand getoucheerd en de bal belandde op de stip. Doelman Bryan Huijzers keerde echter de kalktrap van Robin Konijnendijk. De Goudswaardse sluitpost voorkwam vervolgens op overtuigende wijze dat Wessel Schouwink en Twan Breure de Zuid-Beijerlanders op voorsprong konden brengen. De enige scoringsmogelijkheid in de eerste helft namens de gastheren was voor Darwyn Pennock, maar zijn schot ging voorlangs het ZBVH-doel.

Gedurende de tweede helft ging de strijd wat meer gelijk op. Na tien minuten ontbrak het Goudswaarder Thomas Keijzer aan enig fortuin toen zijn schot van grote afstand de lat boven doelman Yarno Teuling trof. Kort daarop claimde de thuisclub tevergeefs een penalty toen Thomas van Peperstraten in kansrijke positie door ZBVH-verdediger Mark Burger hardhandig van de bal werd gezet. Aan de overzijde was het doelman Bryan Huijzers die met een aantal formidabele reddingen zijn doel schoon hield. Ofschoon het ongepast is om als excuus aan te voeren, dient gezegd te worden dat de wispelturige arbitrage merkwaardig vaak in rood/zwart voordeel uitviel. Dientengevolge kwam Goudswaardse Boys qua gele kaarten als glorieuze winnaar uit de bus.

Abbenbroek 1 – Goudsw. Boys 1 (0-2)
26 oktober 2019

Afgelopen zaterdag veroverde Goudswaardse Boys voor de eerste maal in dit nog prille seizoen de volle buit.

Halverwege de eerste helft was de strijd eigenlijk al beslist. Na een kwartier was het Thomas van Peperstraten die voor het eerst de trekker overhaalde (0-1) en nog geen vijf minuten later verkeek Abbenbroek-keeper Dennis Vermeer zich op een vrije trap van Joeri Heistek: 0-2. De oppermachtige formatie van trainer Leo Tol liet gedurende het resterende deel van de eerste 45 minuten nog verscheidene mogelijkheden op een grotere score liggen. Namens de thuisclub was alleen Casey van Os gevaarlijk, maar zijn inzet verdween over het Goudswaardse doel.

In het tweede deel van deze partij kwam er geen verandering meer in de score. De gastheren drongen tevergeefs aan en de bezoekers waren tevreden met de eerste winst.

Goudsw. Boys 1 – Excelsior R. 1 (1-2)
2 november 2019

Afgelopen zaterdag incasseerde Goudswaardse Boys de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

Dat de ploeg van trainer Leo Tol tegen de laaggeclasseerde Rotterdammers tegen zo’n zeperd zouden aanlopen zag niemand na de eerste 45 minuten aankomen. De Boys waren oppermachtig en kwamen dan ook conform de veldverhouding in de 27ste minuut op voorsprong. Een inzet van Robin Verhoeven werd door Excelsior-keeper Khalid Ettabachi slechts gedeeltelijk gekeerd en de rebound was een prooi voor Benjamin Eenkhoorn: 1-0.

Na de onderbreking leek het een kwestie van tijd dat de score verdubbeld zou worden, maar niets was minder waar. Na twaalf minuten belandde de bal op de Goudswaardse penaltystip. Dit was op zijn minst discutabel omdat slachtoffer Luigino Ruphan Philomeno Martis ten val kwam door zelf op de enkel van de inglijdende doelman Bryan Huijzers te gaan staan. Ismael Charbouch had daar geen boodschap aan en benutte de kalktrap: 1-1. Enkele minuten later had Benjamin Eenkhoorn het geluk niet aan zijn zijde toen zijn schuiver via de paal naast het Rotterdamse doel verdween. Aan de overzijde strafte in de 18e minuut Luigino R.P. Martis geklungel in de Goudswaardse defensie resoluut af: 1-2. Ondanks een gigantisch slotoffensief van de thuisclub kwam er geen verandering meer op het scorebord.

Piershil 1 – Goudsw. Boys 1 (1-4)
9 november 2019

Afgelopen zaterdag stond voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer de streekderby Piershil-Goudswaardse Boys op het competitieprogramma.

Binnen enkele minuten vonden de fel uit de startblokken geschoten gastheren verrassend het Goudswaardse net toen Carlos Martinez doeltreffend uithaalde: 1-0. De gezapig ogende formatie van trainer Leo Tol had aanvankelijk grote problemen met het opportunistische spel van de thuisclub. Na een half uur kwamen de Boys op gelijke hoogte toen Piershil-doelman Robin Roest een afstandsschot van Bart Dam pas achter de doellijn te pakken kreeg, 1-1. Even daarvoor was een wel of niet de Piershil-doellijn gepasseerde bal niet als geldig doelpunt erkend. Met nog vier minuten te gaan tot de rust waren de rollen volledig omgedraaid toen Benjamin Eenkhoorn de 1-2 binnenkopte.

Na de thee waren de bezoekers wat gevaarlijker voor het doel, maar wisten de score via Thomas van Peperstraten en Patrick van Duijl niet uit te breiden. Aan de overzijde moest de Goudswaardse defensie alert blijven op met name de doelgerichte acties van Piershil-captain Jacco Vink, maar doelman Bryan Huijzers liet zich niet passeren. Pas tien minuten voor tijd viel de beslissing. Na uitstekend voorbereidend werk van Wouter Bijl tikte Ricardo Hoogwerf van dichtbij de 1-3 binnen. In de 88ste minuut bepaalde Joeri Heistek de einduitslag met een droge knal op 1-4.

Goudsw. Boys 1 – GOZ 1 (2-4)
23 november 2019

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de lijstaanvoerder punten af te snoepen.

Vanaf het begin dicteerden de bezoekers uit Mijnsheerenland de wedstrijd. Na twaalf minuten verschalkte Victor Boere Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers met een listig balletje in de korte hoek: 0-1. Aan de overzijde dook de formatie van trainer Leo Tol slechts sporadisch gevaarlijk op. Zo schampte een vrije trap van Bart Dam de buitenkant van de GOZ-paal en was Johan Bestebreur met het hoofd dicht bij de gelijkmaker. Na een klein half uur werd een slippertje in de Goudswaardse defensie meedogenloos afgestraft. Victor Boere bediende de vrijstaande Gerben de Winter, die simpel kon afronden: 0-2. De slotminuut van de eerste helft was al aangebroken toen eveneens in de GOZ-defensie een fatale kortsluiting plaatsvond. Nu was het Goudswaarder Robin Verhoeven die de trekker overhaalde: 1-2.

Na de thee schoten de gastheren flitsend uit de startblokken. Praktisch vanaf de aftrap werd een voorzet van Robin Verhoeven door Benjamin Eenkhoorn knap over GOZ-doelman Ryan Wemmers gekopt: 2-2. De thuisclub putte moed uit deze meevaller en er ontstond nu meer een echte wedstrijd. Dit duurde echter slechts een kwartier want in de 55ste minuut bracht Victor Boere de bezoekers weer aan de leiding (2-3) en in minuut 60 liep Goudswaarder Bart Dam tegen zijn tweede gele kaart aan. Aanvankelijk sprongen de met veel inzet spelende Boys goed om met de numerieke minderheid en leken zelfs langszij te komen, maar de treffer van Patrick van Duijl werd vanwege buitenspel geannuleerd. Toen Mijnsheerenlander Mike in ’t Veld tien minuten voor tijd de score naar 2-4 tilde was de wedstrijd gespeeld.

SCO ’63 1 – Goudsw. Boys 1 (3-3)
30 november 2019

Afgelopen zaterdag pakte Goudswaardse Boys in Spijkenisse na een enerverende wedstrijd een felbevochten winstpunt.

Vanaf minuut 1 ontspon zich op het kunstgras een aantrekkelijke partij met kansen aan beide zijden. Thomas van Peperstraten en Joeri Heistek namens de bezoekers en Wesley Sturrus namens de gastheren waren dicht bij de openingstreffer. In de 18e minuut bracht Tom Klaassen SCO ‘63 op voorsprong met een afstandsschot in de uiterste hoek: 1-0. Ondanks diverse Goudswaardse scoringsmogelijkheden leek de thuisclub na 35 minuten de wedstrijd op slot te gooien toen na een gelukkige carambole Wesley Sturrus succesvol afrondde: 2-0. Doelman Bryan Huijzers hield de ploeg van trainer Leo Tol vervolgens met enkele uitstekende reddingen in de race. Kort voor rust was het Joeri Heistek die de Boys op aangeven van Robin Verhoeven en na een listig overstapje van Thomas Keijzer de aansluitingstreffer bezorgde: 2-1.

Nauwelijks een minuut na de onderbreking had Goudswaarder Joeri Heistek weinig geluk toen zijn poeier via de onderkant van de lat buiten het doel bleef. Aan de overzijde trof Fabrizio Fortes Varela namens SCO ’63 kort daarop eveneens het aluminium. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers langszij toen SCO-doelman Rick Groenendijk mistastte na een voorzet van Thomas Keijzer en Joeri Heistek simpel raak schoot: 2-2. De moeilijk van de bal te krijgen invaller Charlo Hassell had al twee goede mogelijkheden namens de thuisclub laten liggen toen Wesley Sturrus een voorzet van Satish Bhigwansingh alsnog binnen kopte: 3-2. Vijf minuten voor het eindsignaal ontsnapte Thomas Keijzer aan de Spijkenisser buitenspelval en tekende voor de 3-3 eindstand. SCO reageerde deze teleurstelling af op de arbitrage en sloot de wedstrijd na tweemaal rood af met 9 man.

Goudsw. Boys 1 – WCR 1 (2-3)
7 december 2019

Afgelopen zaterdag moest Goudswaardse Boys in een tumultueuze slotfase de punten aan de bezoekers uit Rhoon afstaan.

De wedstrijd begon veelbelovend voor de thuisclub, want na vier minuten stond Wouter Bijl op de juiste plaats om een door Patrick van Duijl en Joeri Heistek opgezette aanval af te ronden: 1-0. De formatie van trainer Leo Tol dicteerde weliswaar de wedstrijd, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit optische veldoverwicht niet. Aan de overzijde stichtte WCR behoudens enkele speldenprikken van Darragh Zondervan weinig gevaar. Op slag van rust brak Joeri Heistek door de WCR-defensie, maar hij stuitte op sluitpost Stefan Roukema.

In de tweede helft waren de rollen geheel omgedraaid. WCR drong de Boys ver terug op eigen helft en het was voornamelijk aan doelman Bryan Huijzers te danken dat de schade door treffers van Jeremy van der Ent en Mitchel Keikes tot 1-2 beperkt bleef. Pas in de 87ste minuut kwamen de gastheren eigenlijk uit het niets langszij. Nardo Tol bereikte op rechts Johan Bestebreur en diens afgemeten voorzet werd door Benjamin Eenkhoorn beheerst langs keeper Stefan Roukema gewerkt: 2-2. Met nog één minuut op de klok leek WCR-aanvaller Darragh Zondervan alsnog de -verdiende- 2-3 te scoren, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Onder druk van de spelers van WCR koos de arbiter, die zijn vaste territorium tussen de beide strafschopgebieden daarvoor moest verlaten, eieren voor zijn geld en gaf de 2-3 zijn fiat.

NBSVV 1 – Goudsw. Boys 1 (1-1)
14 december 2019

Afgelopen zaterdag eindigde de laatste streekderby van het jaar 2019 tussen NBSVV uit Nieuw-Beijerland en Goudswaardse Boys in een teleurstellende 1-1 puntendeling.

Evenals vorige week begonnen de mannen van trainer Leo Tol veelbelovend. Na zeven minuten werd een snel genomen vrije trap van Patrick van Duijl met een knappe voetbeweging door ex- Nieuw-Beijerlander Robin Verhoeven langs doelman Lars van der Erve gewerkt: 0-1. Met de wind in de rug probeerde de thuisclub van alles om de gelijkmaker te produceren, maar slaagde daar niet in. Aan de overzijde was de beste mogelijkheid nog voor Benjamin Eenkhoorn toen hij aan de aandacht van de NBSVV-defensie ontsnapte, maar hij miste de nodige koelbloedigheid.
Beide ploegen waren het er over eens dat de arbitrage op 4e klasse niveau het spelpeil allerminst opkrikt. Illustratief in dat opzicht was de wijze waarop de formatie van oefenmeester Louis Jacobs in de 49ste minuut langszij kwam. Voorafgaand aan het doelpunt van Sjoerd Bestebreur was het de leidsman ontgaan dat Stefan Hokke opzichtig de elasticiteit van het shirt van Goudswaarder Wouter Bijl testte (1-1). Er ontwikkelde zich vervolgens een echte streekderby, met volop strijd en de nodige slachtoffers. Ook qua scoringsmogelijkheden bleef de stand in evenwicht. De grieperige keeper van de Boys, Bryan Huijzers, moest handelend optreden bij serieuze doelpogingen van Dylano Gildbrandsen en Patrick Ridderhof. Na een forse charge van NBSVV-verdediger Mitchell Roos op de ledematen van Thomas van Peperstraten moesten de gastheren in de slotfase met tien man verder. Het lukte met name Wouter Bijl en Ricardo Hoogwerf niet om van deze numerieke meerderheid te profiteren.

Goudsw. Boys 1 – Simonshaven 1 (4-1)
25 januari 2020

Afgelopen zaterdag hervatte Goudswaardse Boys de competitie met een klinkende 4-1 overwinning op het aan de overkant van het Spui gesitueerde Simonshaven.

De bezoekers kregen gelijk in de eerste minuut al een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Yoran Bakker mikte naast het Goudswaardse doel. De ploeg van trainer Leo Tol had aanvankelijk wat moeite met het opportunistische spel van Simonshaven, maar vond al weer snel het juiste ritme. Nadat in de 19e minuut Simonshaven-keeper Johan van Es en Goudswaarder Benjamin Eenkhoorn onzacht met elkaars knieën in aanraking kwamen kon Nardo Tol simpel afronden: 1-0. Voor de slachtoffers van de crash was het einde wedstrijd en beiden moesten zich laten vervangen. Doelman Bryan Huijzers behoedde zijn team halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker door een inzet van Dylan Ros op sublieme wijze naast zijn doel te werken. Op slag van rust verdubbelden de Boys de voorsprong. Invaller-doelman Danny van der Spek verwerkte een voorzet van Goudswaarder Thomas van Peperstraten onvoldoende en Wouter Bijl bediende vervolgens Robin Verhoeven op maat: 2-0.

Gedurende het eerste kwartier na de thee waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 60ste minuut had de thuisclub over geluk niet te klagen toen Guus Voulon namens Simonshaven de paal trof. In de daaropvolgende tegenstoot was het aan de overzijde wél raak. Een voorzet van Robin Verhoeven werd door Wouter Bijl knap binnengetikt: 3-0. Toen acht minuten later deze aanval in spiegelbeeld herhaald werd en Robin Verhoeven op aangeven van Patrick van Duijl de 4-0 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld. Twee minuten voor het eindsignaal was het Leroy van der Sluis die na een slippertje in de Goudswaardse defensie voor een 4-1 einduitslag zorgde.

Goudsw. Boys 1 – Piershil 1 (4-1)
8 februari 2020

Afgelopen zaterdag eindigde de immer beladen streekderby tussen de voetballers uit Goudswaard en Piershil in een afgetekende 4-1 zege voor Goudswaardse Boys.

Onder door beide sfeerteams voor een topamateur-waardige ambiance gezorgde omstandigheden werden de bezoekers vanaf het begin op eigen helft teruggedrongen. Desondanks kwam Piershil na twintig minuten verrassend op een 0-1 voorsprong toen de geheel vrij gelaten Jacco Vink na een vrije trap van Roy van Taanom knap raak kopte. Kort daarop ontsnapten de bezoekers aan de gelijkmaker toen Nardo Tol via de lat over schoot. Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers moest vervolgens nog al zijn talenten tonen bij uitstekende scoringsmogelijkheden van Antônio Fernandes Costa Neto, Jacco Vink en Niels van Ruiven om een grotere achterstand te voorkomen. In de 37ste minuut haalde Goudswaarder Thomas Keijzer met een prachtig afstandsschot uit voor de verdiende gelijkmaker: 1-1. Nauwelijks een minuut later werd de schier onklopbare Piershil-doelman Björn van der Bijl voor de tweede maal gepasseerd door Robin Verhoeven: 2-1.

Na de onderbreking kwam Piershil er nauwelijks meer aan te pas. Bart Dam uit een vrije trap in de 70ste minuut en een kwartier voor tijd Thomas van Peperstraten zorgden voor een comfortabele 4-1 voorsprong. Een grotere nederlaag werd de bezoekers bespaard omdat een kopbal van Johan Bestebreur op de paal belandde. Piershil-trainer Rinus Vis: “het noodgedwongen uitvallen van enkele dragende spelers was funest voor ons, waarna we geen moment meer in de wedstrijd geweest zijn”. Oefenmeester Leo Tol van Goudswaardse Boys: “de 4-1 uitslag had veel groter moeten zijn; de kansen daarvoor waren volop aanwezig en met wat meer geluk (paal en lat) was dat zeker gebeurd”.

v.v. Hekelingen 1 – Goudsw. Boys 1 (2-1)
15 februari 2020

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om een positief resultaat te behalen bij kampioenskandidaat Hekelingen.

Aan de overkant van het Spui waren de gastheren met storm Dennis in de rug oppermachtig. Voornamelijk dankzij doelman Bryan Huijzers bleef de formatie van trainer Leo Tol op de been. Onder anderen Nick Bakker en Danny Coppenrath verzuimden Hekelingen nog vóór rust op voorsprong te brengen.

Na de thee was het wél snel raak. In de 47ste minuut brak Tim van Scholl de ban voor de Hekelingers: 1-0. Kort daarop was het al bijna gelijk, maar een door de wind gedragen voorzet van Goudswaarder Nardo Tol werd door doelman Jordi Dijkshoorn ternauwernood over de lat gewerkt. Na een kwartier moest de Hekelinger sluitpost opnieuw ingrijpen na een gevaarlijke doorbraak van Thomas van Peperstraten. Nadat in minuut 65 Sajo Sabic de thuisclub op een 2-0 voorsprong had gezet leek de strijd gestreden. In de slotfase bracht Thomas van Peperstraten de spanning nog enigszins terug door 2-1 te laten aantekenen, maar daar bleef het bij.

Goudsw. Boys 1 – Abbenbroek 1 (1-1)
7 maart 2020

Afgelopen zaterdag kwam Goudswaardse Boys voor het eerst na drie weken gedwongen rust weer in actie in competitieverband.

Een karrenvracht aan afwezigen noopte trainer Leo Tol tot het formeren van een ware fantasieopstelling. Na 28 (!) seconden kwamen de Boys reeds op voorsprong toen Darwyn Pennock op aangeven van Nardo Tol zijn splinternieuwe kicksen inwijdde door de bal langs Abbenbroek-doelman Dennis Vermeer te schieten: 1-0. Lang kon de thuisclub niet van deze opsteker genieten want in de 10e minuut bracht Kai Zeegers beide partijen weer in evenwicht: 1-1. Tot de thee veranderde er niets meer aan deze score.

Na vijf minuten in de tweede helft waren de bezoekers dicht bij een voorsprong, maar Kevin Dijksman stuitte op doelman Bryan Huijzers. Zowel Goudswaardse Boys als Abbenbroek konden tot aan de slotfase niet echt gevaarlijk worden. Toen mikte Goudswaarder Ricardo Hoogwerf rakelings naast het Abbenbroek-doel en kogelde even later aan de overzijde Kai Zeegers tegen de Goudswaardse paal. Zodoende eindigde de partij na een veelbelovende opening in een toch wel teleurstellende 1-1 puntendeling.