Zuiderdiepstraatweg 40
3251LW
STELLENDAM
tel. 0187-491660

Afgelopen zaterdag is het Fortuna Be Quick niet gelukt om Stellendam van het kampioenschap af te houden.
De aanstaande kampioen was voor de bezoekers duidelijk een maatje te groot. Na tien minuten kwamen de vissersstadbewoners op een 1-0 voorsprong door Michael Mettrop. Aan de overzijde ontbrak het Jacco Vink en Thomas van Peperstraten aan het nodige geluk en raffinement om de spaarzame scoringsmogelijkheden te verzilveren. De thuisclub kreeg eveneens weinig mogelijkheden, maar bleek dodelijk effectief. Tien minuten voor rust verdubbelde Stellendam de voorsprong toen een vrije trap van Arie Bravenboer in eerste instantie nog werd gepareerd door doelman Bryan Huijzers en de rebound door opnieuw Michael Mettrop werd binnengetikt: 2-0.

Na de onderbreking liepen de kustbewoners binnen een kwartier uit tot 5-0, waarbij de kanttekening gemaakt dient te worden dat bij de treffers van achtereenvolgens Justin Grinwis, Michael Mettrop en Timo Kroon met name de laatste twee fortuinlijk via een lichaamsdeel van een bezoeker in het doel verdwenen. Hierna liet Stellendam de teugels vieren en verkleinde Fortuna Be Quick de achterstand. Door toedoen van Thimo Herrewijnen, op aangeven van Jacco Vink, en Jacco Vink zelf, na een door Stellendam-doelman Wesley de Jong gelost schot van invaller Thomas Keijzer, eindigde de partij in 5-2. Aangezien de concurrenten van Stellendam punten verspeelden, en die van het bezoekende Fortuna Be Quick wonnen, is Stellendam kampioen en moet de fusieclub nog alle zeilen bijzetten voor lijfsbehoud.