G.H. Frikken

Accommodatie

Sportcomplex Guldeland

Afgelopen zaterdag eindigde de clash op het fraaie, tussen Heenvliet en Geervliet gelegen, sportcomplex voor het bezoekende Fortuna Be Quick in een anticlimax.
Na een wekenlange voorjaarsonderbreking begonnen de mannen van trainer Jeroen van der Horst ietwat onwennig aan de partij. GHVV toonde zich gedurende het eerste kwartier de betere ploeg en kwam dan ook na dertien minuten op voorsprong via Ferry van der Spuij: 1-0. De bezoekers kwamen hierna beter in de wedstrijd en kregen mogelijkheden om langszij te komen. Zo moest halverwege de eerste helft GHVV-verdediger Kevin Koek zijn doelman op de doellijn assisteren om te voorkomen dat een inzet van Thimo Herrewijnen in het doel verdween. Die gelijkmaker viel alsnog in de 27ste minuut toen een voorzet van Roy van Taanom door Tijs van den Heuvel ongelukkig in zijn eigen doel werd gewerkt: 1-1. Fortuna Be Quick wierp nu alle schroom van zich af en draaide de spreekwoordelijke duimschroeven aan. Met name Jacco Vink was weinig gelukkig in de afwerking, maar in de extra tijd nam de Hoeksche Waardse fusieclub toch nog de leiding. Roy van Taanom schoot de bal op aangeven van Thimo Herrewijnen beheerst langs GHVV ’13-doelman Davey Bouman: 1-2.

Na de thee was Fortuna Be Quick geen schim meer van de bij vlagen avontuurlijk en aantrekkelijk voetballende ploeg uit de eerste helft. Doelman Bryan Huijzers voorkwam met een aantal uitstekende reddingen dat de fusieclub van Voorne-Putten verder uitliep dan de door Marco de Wilde, Brian van Dam en invaller Ken Luyendijk veroorzaakte 4-2 voorsprong.