3225BZ
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-318586

Afgelopen zaterdag boekte Fortuna Be Quick de eerste zege van het nog prille jaar 2023.
Hoewel de magere einduitslag anders doet vermoeden liet de fusieclub met name in de tweede helft geen spaan heel van het hooggeplaatste FC Vlotbrug. Onder de rook van de Farm Frites-fabriek ging het in de eerste helft nog redelijk gelijk op. Een kopbal van Clint van de Veerdonk en schoten van Mitchell de Zeeuw verdwenen naast het doel of in de handen van Fortuna Be Quick-doelman Bryan Huijzers. Aan de overzijde moest Sven van Leeuwen zijn keeper op de doellijn assisteren na een inzet van Robin Verhoeven en trof halverwege de eerste helft een schot van Jacco Vink de lat. Met nog een kwartier tot de rust kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong toen Roy van Taanom de bal na een flipperkast-situatie achter doelman Nino Voordijk knalde: 0-1.

Na de onderbreking was de ploeg van trainer Jeroen van der Horst oppermachtig. De vestingstadbewoners hadden vooral de handen vol aan plaaggeest Thimo Herrewijnen, die gedurende de hele partij voor gevaar zorgde. Ook na het geblesseerd uitvallen van topscorer Jacco Vink in de 55ste minuut regen de voetballers uit Piershil en Goudswaard de scoringsmogelijkheden aaneen. De vaak enorme kansen waren echter niet aan onder anderen Jordy Fakkel, Roy van Taanom, Robin Verhoeven en Thomas van Peperstraten besteed, zodat de overwinning tot een schrale 0-1 beperkt bleef.