3265AB
PIERSHIL
tel. 0186-691888

Afgelopen zaterdag behield Fortuna Be Quick uitzicht op lijfsbehoud door in Piershil op moeizame wijze te winnen van buur NBSVV.
Het was aan doelman Bryan Huijzers te danken dat de bezoekers niet op voorsprong kwamen. Met een aantal fabuleuze reddingen hield hij William Benard, Antônio Fernandes Costa Neto en Patrick Ridderhof van scoren af. Aan de overzijde gingen scoringsmogelijkheden van o.a. Bart Dam en Thomas van Peperstraten verloren alvorens Jacco Vink tien minuten voor rust NBSVV-keeper Robin Barendrecht omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 1-0.

Na de onderbreking was het in de 54ste minuut William Benard die met een schuiver in de uiterste hoek NBSVV weer langszij bracht: 1-1. Mede door de warrige arbitrage verliep de partij steeds chaotischer. Met nog een kleine twintig minuten op de klok scoorde Robin Verhoeven na een vrije trap van Ricardo Hoogwerf met een fraaie volley, daarmee feitelijk zijn dorpsgenoten naar de vijfde klasse schietend: 2-1. Kort daarop mocht NBSVV-verdediger Dave Arensman niet mopperen met slechts een gele kaart nadat hij aanvaller Johan Bestebreur een vrije doortocht onthield. De fusieclub ging op jacht naar meer, maar NBSVV-doelman Robin Barendrecht liet zich niet meer passeren.