Schelpenpad 1
3225BZ
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-318586

Fortuna Be Quick behaalde afgelopen zaterdag een zwaar bevochten overwinning op FC Vlotbrug. In Hellevoetsluis werd het 2-3 voor het team van trainer Pascal Hoek na een gelijke 1-1 stand bij de rust.
Beide ploegen maakten er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van met veel kansen. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar de doorgebroken Quinten Dijkstra vond keeper Bryan Huijzers op zijn weg. Kort daarop waren de gasten dichtbij de openingstreffer. De kopbal van Johan Bestebreur na een hoekschop van Indy Reedijk belandde tegen de onderkant van de lat, waarna de verdediging kon opruimen. Halverwege het eerste bedrijf was het echter wel raak voor Fortuna Be Quick. Na prachtig voorbereidend werk van Dylan de Vroed schoot Sander van der Giesen via de vingertoppen van keeper Sven Kolders de stand naar 0-1. Tien minuten later was de stand al weer gelijk getrokken toen Quinten Dijkstra kinderlijk eenvoudig door de verdediging soleerde en keeper Bryan Huijzers het nakijken gaf (1-1). Kort voor het rustsignaal van de goed leidende arbiter Halil Cifci was FC Vlotbrug nog gevaarlijk via de sterk spelende Danny Browne, maar zijn schuiver werd een prooi voor Bryan Huijzers.
De thuisploeg kwam in de tweede helft ijzersterk uit de startblokken. De net ingevallen Clint van de Veerdonk verscheen vrij voor doelman Bryan Huijzers die als winnaar uit dit duel te voorschijn kwam. Het was echter uitstel van executie, want tien minuten later werd de sluitpost van de gasten wel gepasseerd door Danny Browne (2-1). Naarmate de wedstrijd vorderde werd Fortuna Be Quick steeds dreigender. Thimo Herrewijnen en Dylan de Vroed strandden eerst nog op doelman Sven Kolders, maar in 62e minuut was het wel raak. Na een voorzet van Indy Reedijk belandde de bal voor de voeten van Dylan de Vroed, die prachtig de gelijkmaker tegen de touwen knalde (2-2). Beide teams gingen op jacht naar de winnende treffer. Clint van de Veerdonk en Danny Browne zorgden voor dreiging namens de thuisploeg, maar Fortuna Be Quick ging met de winst aan de haal. Met nog zeven minuten te spelen zorgde Dylan de Vroed voor 2-3 door een voorzet van Indy Reedijk met zijn tenen binnen te glijden.
Door deze zege handhaaft Fortuna Be Quick zich in de bovenste helft van de ranglijst.