Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag eindigde de laatste thuiswedstrijd voor Fortuna Be Quick dit seizoen op Sportpark de Koorenaar  in Goudswaard tegen Zinkwegse Boys na een gezapige partij in een 0-1 zege voor de bezoekers.
Vanaf heden worden de thuiswedstrijden van het vlaggenschip van de fusieclub afgewerkt op Piershil. Gedurende het eerste kwartier was de thuisclub de bovenliggende partij. In deze periode schoot Robin Verhoeven via Zinkwegse Boys-keeper Arne de Jong rakelings naast en trof Thimo Herrewijnen met een afzwaaiende voorzet zelfs de lat. De bezoekers stichtten pas halverwege de eerste helft het eerste gevaar via Justin de Lange en kwamen in de 34ste minuut eigenlijk uit het niets op voorsprong toen Lars Stolk op aangeven van Marnix de Koning simpel kon afronden: 0-1.

Tijdens de tweede vijfenveertig minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd qua -matig- veldspel in een slap aftreksel van een echte streekderby. Namens Zinkwegse Boys miste Rens Burgwal een enorme kans op 0-2 en pas in de slotfase waren aan de overzijde Jesse Colijn en Thimo Herrewijnen echt gevaarlijk met een paar schoten van afstand. Fortuna Be Quick-trainer Jeroen van der Horst: “het ontbrak ons deze wedstrijd aan de nodige werklust en waren zeker niet de mindere, tevens was een aantal malen in de tweede helft de eindpass niet zuiver, waardoor scoringsmogelijkheden verloren gingen”.