Molendijk 31
3265AB
PIERSHIL
tel. 0186-691888

Afgelopen zaterdag eindigde de terugwedstrijd tussen Hoeksche Waard west en Hoeksche waard oost met exact dezelfde cijfers als in de heenwedstrijd. Op Sportpark “De Aanwas” in Piershil schoten de bezoekers fel uit de startblokken. Reeds in de tweede minuut zag de arbiter een strafschop in de struikelpartij van ’s Gravendeler Ryan Aarnoudse na een onschuldig duel met verdediger Jesse Colijn. Dejan Bislimi zocht echter vanaf de kalkstip het doel te hoog, zodat het vooralsnog 0-0 bleef. Het door blessures gehavende Fortuna Be Quick moest verdedigend alle zeilen bij zetten om de stormloop van de bezoekers te pareren. De ongelukkige, voornoemde Dejan Bislimi, nam sportieve wraak door na zes minuten de 0-1 voorsprong voor zijn rekening te nemen en na een kwartier de paal te treffen. De formatie van trainer Jeroen van der Horst zorgde pas na een half uur voor het eerste gevaar. Roy van Taanom bediende met een prachtige pass Thimo Herrewijnen, maar die stuitte op doelman Jurre de Ronde van ’s Gravendeel. Met nog acht minuten te gaan tot de thee kwam de fusieclub langszij. Op aangeven van Thimo Herrewijnen scoorde Thomas van Peperstraten: 1-1. Vlak voor rust kreeg ’s Gravendeel een nieuwe domper te verwerken toen Robbie van de Weg met een zware knieblessure moest uitvallen.

In de tweede helft was de partij meer in evenwicht. Na een voorzet van Thimo Herrewijnen schoot Roy van Taanom de bal over het ’s Gravendeel-doel. In de 54ste minuut kwamen “de Seuters” opnieuw op voorsprong toen Ryan Aarnoudse zich knap vrijspeelde en doelman Bryan Huijzers passeerde: 1-2. Met nog een kwartier op de klok, toen er aan beide zijden al de nodige scoringsmogelijkheden onbenut waren gebleven, ging Thomas van Peperstraten over de knie van bezoeker Maurits Kuiper: strafschop. Jordy Fakkel benutte deze elfmetertrap feilloos en liet zodoende de 2-2 noteren. Gedurende het resterende deel van de streekderby excelleerden beide keepers Jurre de Ronde en Bryan Huijzers en leek het 2-2 te blijven, maar twee minuten in de extra tijd viel het kwartje alsnog naar het oosten. Opnieuw Dejan Bislimi zorgde voor het slotakkoord: 2-3.