Binnenweg 74
3248AG
MELISSANT
tel. 0187-601346

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 in en tegen Melissant door Fortuna Be Quick nipt met 0-1 gewonnen. Gedurende de eerste helft verkeerden beide ploegen al in de winterslaap-modus, getuige het op het zware veld vertoonde, oersaaie, wedstrijdbeeld.

Na de thee was er meer spektakel en zochten zowel Melissant als de gasten uit Goudswaard en Piershil wat meer de aanval. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong toen Jacco Vink op aangeven van Thimo Herrewijnen de bal langs Melissant-doelman Ralf van Gemert werkte: 0-1. Nauwelijks twee minuten later was het alweer bijna gelijk, maar de doorgebroken Enzo Visbeen stuitte op doelman Bryan Huijzers. Zoals de laatste tijd gebruikelijk lukte het de fusieclub niet om de partij voltallig te beëindigen. Verdediger Johan Bestebreur onderbrak in de 83ste minuut in de ogen van de arbiter een veelbelovende Melissant-aanval van Rolf van Putten onreglementair en kon vroegtijdig gaan douchen. In de extra tijd moest keeper Bryan Huijzers nog reddend optreden door een kopbal van Marc Vroegindeweij via de lat buiten zijn doel te houden. Een tevreden trainer Pascal Hoek: “de eerste helft speelden we te slap, de tweede helft waren we feller en hebben we meer kansen gecreëerd, waardoor we de overwinning binnen gesleept hebben. Ik ben trots op de jongens.”