Schuddebeursedijk 2 A
3212LT
SIMONSHAVEN
tel. 0181-451589

Afgelopen zaterdag verzuimde Fortuna Be Quick – na een geslaagde overwintering in Spanje - om de aansluiting bij de top van de vijfde klasse D vast te houden en verloor teleurstellend in en van concurrent om een promotieplaats Simonshaven. Op een hobbelige grasmat en met een aantal noodgedwongen wijzigingen in de teamsamenstelling begon de formatie van trainer Pascal Hoek niet onverdienstelijk. Halverwege de eerste helft kwam de fusieclub op voorsprong toen Sander van der Giesen na een afgeslagen aanval de bal met een fraaie volley achter Simonshaven- doelman Mike Kok deponeerde, 0-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en nadat al twee treffers van de thuisclub waren geannuleerd vanwege buitenspel, was het in de 35ste minuut wél raak. De - voor de langdurig afwezige Bryan Huijzers – invaller doelman Kevin Poldervaart was kansloos op een inzet van Jair van Kempen: 1-1. Op slag van rust had Thomas van Peperstraten weinig geluk toen zijn schot op de lat van Simonshaven uiteen spatte.

De tweede helft was nog geen twee minuten aan de gang toen de arbiter tot verbazing van vriend en vijand de bal op de Fortuna Be Quick- stip legde na een onschuldig duwtje van Sander van der Giesen jegens Tim van Scholl. Opnieuw Jair van Kempen haalde de trekker vanaf elf meter over: 2-1. Deze tegenslag kwamen de bezoekers niet meer te boven. Hoewel er nog bijna een hele tweede helft overbleef ontbrak het de bezoekers aan een “plan B” en zagen Simonshaven via topscorer Jair van Kempen in de 30ste en 42ste minuut uitlopen naar een verdiende 4-1 zege.