Molendijk 31
3265AB
PIERSHIL
tel. 0186-691888

Afgelopen zaterdag benadrukte Fortuna Be Quick de wisselvallige resultaten van de laatste weken nog maar eens door zich deze keer dikverdiend met 2-0 te revancheren voor de geflatteerde 4-0 nederlaag in Abbenbroek.
Ondanks de onstuimige bries in de rug konden de bezoekers niet imponeren. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de thuisclub, maar tot de rust bleef het 0-0.

Na de onderbreking, en gedreven door de in Piershil tot stormachtig aanwakkerende wind, draaide de fusieclub de spreekwoordelijke duimschroeven aan. Onder deze extreme weersomstandigheden kwam het spelpeil zelden tot een aanvaardbaar niveau, maar de strijdlust aan beide zijden vergoedde veel. In de 55ste minuut werd Robin Verhoeven door Abbenbroek-verdediger Jean Pierre van Diggelen binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt en belandde de bal op de stip. Vanaf ongeveer elf meter voltrok Jordy Fakkel het vonnis geroutineerd: 1-0. Vijf minuten voor tijd voltrok zich het hoogtepunt van de partij toen Thimo Herrewijnen met een fabelachtige halve omhaal een voorzet van Jordy Fakkel achter Abbenbroek-doelman Dennis Vermeer werkte en zodoende de eindstand op 2-0 bepaalde.