Wedstrijdverslag Fortuna Be Quick 1 - Herkingen '55 1 (vr)

Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag eindigde de eerste oefenwedstrijd van Fortuna Be Quick en het bezoekende Herkingen ‘55 in een 3-3 puntendeling. De bezoekers hadden er inmiddels noodgedwongen al een gigantische heenreis van 75 kilometer opzitten met een omweg over Steenbergen, Dinteloord en Willemstad. Op de door de werkploeg perfect geprepareerde grasmat opende Thimo Herrewijnen na een kwartier namens de gastheren de score, maar nauwelijks vijf minuten later bracht Jari Bestman beide ploegen alweer langszij, 1-1. Kort voor rust zorgde opnieuw Thimo Herrewijnen na een indrukwekkende solo vanaf eigen helft voor een 2-1 voorsprong.

Na de onderbreking kopte Johan Bestebreur in de 51ste minuut uit een vrije van Thimo Herrewijnen de 3-1 achter Herkingen-doelman Sam Dubois. Evenals in de eerste helft duurde het geen vijf minuten of Bryan Douwens verkleinde de achterstand door Fortuna Be Quick-doelman Youri Bakker (ex-GOZ) te passeren: 3-2. Lange tijd leek dit de einduitslag te worden, maar in de extra tijd sloeg Jordi Verbaan alsnog toe: 3-3. Zowel oefenmeester Wouter Zwackhalen (Herkingen ‘55) als Pascal Hoek (Fortuna Be Quick) waren content met het gelijke spel. Pascal Hoek: “tegen een vierdeklasser, die zelfs op het nippertje promotie naar de derde klasse misliep, was dit zeker geen slecht resultaat. De nieuwe spelers hebben het niet slecht gedaan en met een beetje meer geluk (Thimo Herrewijnen en Sander van der Giesen (ex-NSVV) troffen paal en lat en een treffer van Jordi Fakkel werd geannuleerd) was de partij al lang voor het eindsignaal beslist.”