Wedstrijdverslag Fortuna Be Quick 1 - Zinkwegse Boys 1 (vr)

Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag verloor Fortuna Be Quick voor het eerst in de voorbereiding op seizoen 2023-2024 een oefenwedstrijd. Na een grotendeels verregende eerste helft en een uitgestelde start van deel twee vanwege een minutenlange hoosbui, waren de mannen van trainer Pascal Hoek even niet bij de les. Na een onhandige aftrap profiteerde Thomas van Gist optimaal en liet de 0-1 aantekenen. De voortreffelijk door de Goudswaardse werkploeg onderhouden grasmat had de natte moesson goed doorstaan en de jacht op de gelijkmaker werd ingezet, maar vooralsnog tevergeefs. Zinkwegse Boys verdubbelde na een uur spelen zelfs de voorsprong toen Simon van Rheeden doelman Bryan Huijzers met een subtiel lobje passeerde: 0-2. Kort daarop leek Indy Reedijk (ex- NSVV) de achterstand te verkleinen, maar zijn fraaie treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. In de 73ste minuut verraste Dylan de Vroed Zinkwegse Boys-keeper Martijn Krediet met een kiezelharde vrije trap dwars door de muur: 1-2. Hierna kwam er in deze vermakelijke streekderby geen verandering meer in de score.