Wedstrijdverslag De Patrijzen 1 - Fortuna Be Quick 1 (vr)

19 augustus 2023 14:30

Accommodatie

Onbekend

DE PATRIJZEN 1 – FORTUNA BE QUICK 1           3 – 4 ( 2 – 3 )

Afgelopen zaterdag reisde de complete selectie van Fortuna Be Quick met een luxe touringcar af naar het “verkeerstechnisch” gunstig gelegen Zeeuwsche ‘s Heerenhoek om de plaatselijke Patrijzen te bestrijden. Nadat Fortuna Be Quick 2 verdienstelijk met een 1-1 gelijkspel van het veld stapte tegen de reserves van De Patrijzen (doelpunt Thomas Gennissen), was het de beurt aan beide ‘vlaggeschepen’. De in de 3e Klasse uitkomende thuisclub liet al binnen twintig minuten doorschemeren dat het geen gemakkelijke wedstrijd voor Fortuna Be Quick zou worden. Reeds in de derde minuut passeerde Can Ozgan de gerepatrieerde doelman Bryan Huijzers met een geraffineerd stiftballetje: 1-0. Toen in de 20ste minuut deze voorsprong werd verdubbeld door Niels van Prooijen zag het er donker uit voor de bezoekers. Niets was echter minder waar, want nog voor de thee versloegen Thimo Herrewijnen (solo), Dylan de Vroed (scrimmage) en Roy van Taanom (prachtige lob vanaf 35 meter) De Patrijzen-doelman Olaf Driedijk: 2-3.

Na de onderbreking bracht opnieuw Niels van Prooijen De Patrijzen in de 53ste minuut weer langszij: 3-3. In dit aantrekkelijke duel was het nauwelijks een minuut later alweer 3-4 toen Dylan de Vroed uit een hoekschop van Indy Reedijk de bal langs invaller-doelman Dylan de Kam kopte. Beide ploegen kregen nog een aantal mogelijkheden op een andere score, maar onder anderen Thomas van Peperstraten (Fortuna Be Quick) en Tijn Boudens (De Patrijzen) hadden geen succes in de afwerking.