Charloisse Lagedijk 761
3084LC
ROTTERDAM
tel. 010-4809483

Afgelopen zaterdag is het Fortuna Be Quick niet gelukt om de competitie- ouverture, editie 2023-2024, tot een goed einde te brengen. In een doelpuntrijk, aantrekkelijk duel ging de fusieclub in Rotterdam- Charlois tegen TransvaliaZW nipt met 4-3 onderuit. Mede door de absentie van een aantal sterkhouders in de basiself startten de bezoekers in defensief opzicht ietwat onwennig. Reeds in de derde minuut kwam TransvaliaZW op een 1-0 voorsprong dankzij Tim Veerman. De ploeg van trainer Pascal Hoek toonde echter veerkracht, want in minuut 10 kopte Jacco Vink uit een hoekschop van Indy Reedijk de gelijkmaker binnen, 1-1. De voor de afwezige doelman Bryan Huijzers prima acterende Robin Roest kon niet voorkomen dat Niek Meijer halverwege de eerste helft de Rotterdammers opnieuw aan de leiding bracht: 2-1. Nog voordat de eerste 45 minuten verstreken waren kregen de toeschouwers nog twee treffers voorgeschoteld. Eerst tikte Jacco Vink de bal op aangeven van Darwyn Pennock met een subtiele voetbeweging achter keeper Remco Outjes en kort daarop scoorde Cohlin Bechoe aan de overzijde: 3-2.

Na de onderbreking bleven beide ploegen met de nodige regelmaat de aanval zoeken. In de 62ste minuut vergrootte de thuisclub de voorsprong via Bob Visser: 4-2. Toen Jordy Fakkel namens de bezoekers met nog een kwartier op de klok een foutje in de Rotterdamse defensie afstrafte werd het met 4-3 nog spannend. Het slotoffensief van Fortuna Be Quick werd echter niet beloond en ten koste van de nodige kaarten trok TransvaliaZW de zege over de streep.