Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag eindigde de eerste streekderby van het seizoen voor Fortuna Be Quick in een doelpuntloos gelijkspel. In een ronduit saaie eerste helft en onder – ondanks de slechte weersvoorspelling - zonnige omstandigheden, vielen op Sportpark de Koorenaar toch nog een aantal doelrijpe kansen te noteren. Namens de thuisclub waren Jordy Fakkel en Jacco Vink dichtbij de openingstreffer en had NBSVV- verdediger Eustaquio de Jesus Neto geluk dat een charge op Sander van der Giesen binnen het strafschopgebied onbestraft bleef. Aan de overzijde stuitte de gevaarlijke Malek Almoustafa op Fortuna Be Quick- doelman Bryan Huijzers en schoot Ivar Meeldijk vervolgens de rebound over.

Kort na rust bediende Thimo Herrewijnen Jacco Vink op maat, maar zijn schuiver werd gekeerd door NBSVV– doelman Miquel ten Hove. De formatie van trainer Pascal Hoek bleef – op het steeds moeilijker te bespelen veld - aanvankelijk de betere ploeg, maar met name aanvaller Dylan de Vroed had weinig geluk in de afwerking. Naarmate de wedstrijd vorderde werd lijstaanvoerder NBSVV gevaarlijker en moest doelman Bryan Huijzers voor alle zekerheid een afzwaaiende voorzet van Pieter Vogelaar over de lat tikken. De bezoekers claimden, evenals de gastheren in de eerste helft, een strafschop na een ogenschijnlijk correcte verdedigende ingreep van Wouter Bijl op Patrick Ridderhof, maar de arbiter liet zich niet vermurwen; derhalve bleef de brilstand tot het einde gehandhaafd.

Oefenmeester Pascal Hoek vond na afloop de 0-0 een teleurstellend resultaat: “we kunnen veel beter, de tegenstander liet ons met name op het middenveld niet in ons spel komen en dwong ons uiteindelijk tot vechtvoetbal”