Deijffelbroekseweg 30
3195GM
PERNIS ROTTERDAM
tel. 010-2361861

Afgelopen zaterdag klom Fortuna Be Quick naar de tweede plek op de ranglijst door in een rechtstreeks duel in en tegen concurrent Pernis met 2-0 te zegevieren. Dankzij deze verdiende overwinning ligt de weg naar de tweede periodetitel, bij een thuiszege in Piershil volgende week tegen FC Vlotbrug, open. In een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de échte doelrijpe kansen aan beide zijden spaarzaam waren, was Thimo Herrewijnen de grote man door tot tweemaal toe doel te treffen. Halverwege de eerste helft liet hij Pernis- doelman Mitchell Speksnijder kansloos door een voorzet van Jacco Vink met een knappe volley af te ronden, zonder dat de bal de grond geraakt had: 0-1. Aan de overzijde ging een uitstekende mogelijkheid voor de gastheren verloren vanwege miscommunicatie.

Ook in de tweede helft behielden de mannen van trainer Pascal Hoek de contrôle over de wedstrijd. Namens Pernis was Jack Peelen gevaarlijk, maar zijn inzet verdween voorlangs het doel van keeper Bryan Huijzers. Met nog ruim een kwartier op de klok ontsnapte Thimo Herrewijnen aan de aandacht van de Pernis- defensie, omspeelde doelman Mitchell Speksnijder, en schoof de bal in het lege doel: 0-2. Een geconcentreerd, collectief voortreffelijk acterend Fortuna Be Quick zag deze voorsprong in de resterende tijd niet meer in gevaar komen.