Spinozaweg 498
3076ET
ROTTERDAM
tel. 010-4321676

Afgelopen zaterdag sleepte Fortuna Be Quick op het vermaledijde kunstgras van De Rotterdamsche Leeuw een nipte 6-7 overwinning uit het vuur. Opgeteld bij de eclatante 13-2 zege van de heenwedstrijd in Goudswaard betekende dat 20-8 “on aggregate”. In de beginfase van de partij sprongen de bezoekers slordig om met de geboden mogelijkheden, maar kwamen desondanks na zes minuten wél op een 0-1 voorsprong via Dylan de Vroed, op aangeven van Thomas van Peperstraten: 0-1. De formatie van oefenmeester Pascal Hoek gaf de Rotterdammers hierna teveel ruimte om hun ruim aanwezige technische kwaliteiten te etaleren en liet zich ver terug dringen op eigen helft. Burak Dogan - met een subtiel lobje over de uitlopende keeper Kevin Poldervaart - , Murat Gök en Ilker Sevdi zorgden voor een 3-1 voorsprong, maar het slotakkoord van de eerste helft was voor Fortuna Be Quick. Met een bekeken schuiver reduceerde Thimo Herrewijnen de achterstand tot 3-2.

Na de onderbreking liepen de Rotterdamse gastheren tot minuut 66 uit naar 6-2 door drie treffers van Burak Dogan. Halverwege de tweede helft ging de conditie een woordje meespreken en rechtten de bezoekers de rug. Met een rake vrije trap zette Dylan de Vroed in de 70ste minuut de inhaalrace in en nauwelijks twee minuten later verdween een scherp indraaiende corner van - de na een langdurige revalidatie terugkerende - Nils van Prooijen over de tevergeefs graaiende DRL-doelman Owen Sarioglu in het doel: 6-4. Tien minuten voor tijd kopte Jacco Vink raak uit een hoekschop van Thimo Herrewijnen: 6-5. Vlak voor tijd tikte Dylan de Vroed de gelijkmaker binnen en na drie minuten in de toegevoegde tijd gaf Nils van Prooijen zijn rentree extra cachet door de winnende treffer te produceren: 6-7.