Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag was het publiek op Sportpark de Koorenaar in Goudswaard de winnaar bij de ontmoeting tussen de twee fusieclubs. In een vermakelijk, doelpuntrijk duel werden de punten broederlijk verdeeld. Nadat aan beide zijden al de nodige doelrijpe kansen waren gemist kwamen de bezoekers in de 18e minuut op voorsprong toen Guido Peelen op doelman Bryan Huijzers stuitte maar de rebound vervolgens werd binnengewerkt door broer Jack Peelen: 0-1. De ploeg van trainer Pascal Hoek toonde echter veerkracht en na een half uur was het 2-1 in het voordeel van Fortuna Be Quick. Jordy Fakkel was tot tweemaal toe succesvol: eerst uit een benutte penalty na een overtreding op Sander van der Giesen en even later na een uitstekende assist van Thimo Herrewijnen (2-1). Op slag van rust profiteerde namens Pernis opnieuw Jack Peelen van slordig defensief werk van de thuisclub: 2-2.

Kort na de onderbreking poeierde Dylan de Vroed de bal achter Pernis- doelman Delano Vermeer: 3-2. Na twintig minuten in de tweede helft zag de arbiter een strafschop in het voordeel van de bezoekers toen Mikey Witte ten val kwam in een onschuldig duel met gastheren Ricardo Hoogwerf en Darwyn Pennock. Slachtoffer Mikey Witte zelf voltrok vanaf elf meter het vonnis: 3-3. Zowel Fortuna Be Quick als Pernis waren in het restant van de wedstrijd dichtbij de winnende treffer, maar de keepers van beide ploegen waren in bloedvorm en lieten zich niet passeren. Na afloop claimden de bezoekers én de thuisclub de overwinning verdiend te hebben, maar waren het er wel over eens dat de twee strafschoppen te licht gegeven waren.