Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag eindigde het treffen tegen het laaggeklasseerde NTVV uit Nieuwe Tonge in een teleurstellende 3-3 puntendeling. Daar zag het in het eerste kwart van de partij zeker niet naar uit. Een oppermachtig Fortuna Be Quick had toen eigenlijk al ruim voor moeten staan, maar – haast traditioneel – werden de kansen niet benut. Nadat Thimo Herrewijnen bij de eerste de beste aanval na een assist van Indy Reedijk tegen de lat schoot, mikte hij in de 3e minuut na een identieke aanval wél raak: 1-0. De formatie van trainer Pascal Hoek bleef de aanval zoeken, maar moest in de 15e minuut na onnodig balverlies op het middenveld de gelijkmaker incasseren. Op aangeven van Gert Aantjes profiteerde Jens van Es namens NTVV optimaal: 1-1. Dat evenwicht in de score werd nauwelijks twee minuten later alweer verstoord door Jordy Fakkel, die zich goed vrij speelde en NTVV-doelman Davy Schellevis passeerde: 2-1. Doelrijpe kansen voor o.a. Jesse Colijn en Jacco Vink werden niet benut en aangezien ook de steeds sterker wordende bezoekers niet wisten te scoren brak de rust aan met 2-1 in het voordeel van de fusieclub.

Na de onderbreking was er nog even een opleving van de gastheren, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden de spreekwoordelijke lakens meer en meer uitgedeeld door NTVV. Na een kwartier brak Neal Kuiper door de verdediging van Fortuna Be Quick en schoot de bal knap langs doelman Bryan Huijzers: 2-2. In de daarop volgende periode hield de doelman van de thuisclub zijn ploeg op de been, maar moest in de 77ste minuut het antwoord schuldig blijven op een inzet van Jens van Es: 2-3. In de slotfase rechtten de voetballers uit Goudswaard en Piershil nog even de rug en in de 88ste minuut belandde de bal op de stip toen Thimo Herrewijnen onderuit geschoffeld werd door NTVV-verdediger Marko Karsbergen. Jordy Fakkel bleef stoïcijns en benutte de kalktrap onberispelijk, om de einduitslag derhalve op 3-3 te bepalen.