Sportlaan 2
3257XN
OOLTGENSPLAAT
tel. 0187-632209

Afgelopen zaterdag boekte Fortuna Be Quick voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning. Gezien het aantal mogelijkheden aan beide zijden en daarbij opgeteld nog de diverse schoten tegen paal en lat, was de einduitslag in die zin geflatteerd te noemen dat het voor hetzelfde geld 5-7 of zelfs 7-10 was geworden. Nadat Thimo Herrewijnen in de beginfase de OFB-paal had getroffen hadden de gastheren uit Ooltgensplaat halverwege de eerste helft een sterke periode, maar de daaruit voortvloeiende kansen werden niet verzilverd. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong toen Jacco Vink OFB-doelman Nick Dekker geroutineerd omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 0-1. Kort daarop vergreep aan de overzijde verdediger Wouter Bijl zich aan Jon Ketting en belandde de bal op de stip. De door Matthieu Floor uitstekend ingeschoten penalty werd op dito wijze door Fortuna Be Quick- doelman Bryan Huijzers gekeerd, zodat de 0-1 voorsprong gehandhaafd bleef.

Ook na de onderbreking zorgden de Boys van Oost-Flakkee en de equipe van trainer Pascal Hoek voor een aantrekkelijk schouwspel. De voetballers uit Goudswaard en Piershil liepen uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Indy Reedijk (met een fraai lobje), Dylan de Vroed (na matig verdedigen aan OFB- zijde) waren de doelpuntenmakers. In de 65ste minuut deed OFB iets terug toen Jon Ketting de achterstand met het hoofd verkleinde, 1-3, maar een kwartier voor tijd bracht Jacco Vink de marge weer op 3 met zijn tweede treffer van deze middag: 1-4. De pas 17- jarige arbiter (vorige week een 19- jarige) bestrafte, met nog een slordige 10 minuten op de klok, verdediger Wouter Bijl met rood toen hij OFB- aanvaller Jelmer Overbeeke een vrije doortocht naar het doel belette. Fortuna Be Quick moest dus voor de tweede maal op rij een wedstrijd met 10 man uitspelen. Aanvaller Jacco Vink werd een applauswissel gegund en routinier Alex Bestebreur mocht eindelijk debuteren. En passant pikte Fortuna Be Quick met deze overwinning de - uit de Piershil tijd daterende - “witlofbokaal” mee naar de Hoeksche Waard.