Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag is het Fortuna Be Quick op het eigen Sportpark “de Koorenaar” in Goudswaard niet gelukt om lijstaanvoerder GOZ te verrassen. Gedurende een kansrijke beginperiode voor de thuisclub, waarin al na een tweetal minuten Dylan de Vroed de 1-0 voorsprong bewerkstelligde, was de formatie van trainer Pascal Hoek de betere. Pas halverwege de eerste helft viel de eerste serieuze mogelijkheid voor de bezoekers te noteren. De klad kwam er een beetje in bij de fusieclub en in de 37ste minuut kwam GOZ langszij toen Mike in ‘t Veld na een vrije trap van Julian van Es de bal langs doelman Bryan Huijzers kopte: 1-1. Op slag van rust leek Jacco Vink de gastheren na een soepele aanval opnieuw op voorsprong te brengen, maar de treffer werd op uiterst discutabele gronden vanwege buitenspel geannuleerd.

Na de thee kwam de oranje-zwarte ploeg uit Mijnsheerenland op voorsprong toen Rick Wijntje in de 48ste minuut vanaf elf meter mocht uithalen: 1-2. Vijf minuten later kregen de voetballers uit Goudswaard en Piershil eveneens een strafschop toen Sander van der Giessen over de knie ging bij Jeroen Verschoor. Deze kalktrap van Dylan de Vroed werd echter gekeerd door GOZ-doelman Yoeri Bakker. Het vervolg van deze streekderby had weinig meer weg van een voetbalwedstrijd. Beide ploegen zochten de grenzen op bij de onervaren 19-jarige arbiter, die derhalve alle zeilen bij moest zetten om de partij in goede banen te leiden. De wedstrijd eindigde tenslotte met 21 man omdat Darwyn Pennock van de thuisclub tegen zijn tweede gele kaart opliep.