Molendijk 31
3265AB
PIERSHIL
tel. 0186-691888

Afgelopen zaterdag herstelde Fortuna Be Quick zich knap van de offday van vorige week en versloeg het Rotterdamse Transvalia ZW op Sportpark Den Aanwas in Piershil met duidelijke cijfers: 4-0. Na een gelijk opgaand begin sloeg de formatie van trainer Pascal Hoek in de 25ste minuut toe. Een vloeiende aanval werd bekroond met een scherpe trekbal van Thimo Herrewijnen en een knappe afronding van Jacco Vink: 1-0. Vijf minuten voor de rust ketste een inzet van Darwyn Pennock via de lat boven Transvalia- doelman Tom van Norren weer het veld in. Kort daarop verrichtte aan de overzijde keeper Kevin Poldervaart een cruciale redding op een schot van Daanish Raja Akmal zodat de voorsprong van de fusieclub gehandhaafd bleef.

Na de onderbreking kwamen de voetballers uit Piershil en Goudswaard nauwelijks meer in de problemen. De geconcentreerd spelende gastheren drukten de Rotterdammers steeds verder op eigen helft terug en een verdubbeling van de score leek een kwestie van tijd. Dat duurde uiteindelijk nog tot een kleine tien minuten voor tijd. Nadat Nardo Tol de Rotterdamse lat had getroffen deed Jacco Vink het even later beter door na een doorbraak beheerst af te drukken: 2-0. In de 87ste en 89ste minuut werd die score zelfs nog verdubbeld tot 4-0 door toedoen van Dylan de Vroed, met het hoofd, en invaller Thomas Gennissen, met een simpele voetbeweging. Restte de bezoekers een lastige terugreis vanwege de afsluiting van de Heinenoord- tunnel naar de Charloisse Lagedijk.